Допомога з житлом ВПО та розробка житлового законодавства: В Україні запрацював Інститут житла

Інститут житла, створений для впровадження ефективних житлових рішень для українців, які втратили свої оселі, зокрема забезпечення житлом ВПО, запрацював в Україні.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова ТСК ВР з питань захисту прав ВПО та інших осіб Павло Фролов.

«Інститут житла буде допомагати з пошуком рішень щодо збільшення доступного житла для ВПО та людей, будинки яких були пошкоджені чи зруйновані внаслідок повномасштабної російської агресії», –розповів він.

За його словами, Інститут збиратиме дані про наявний житловий фонд на спеціальній онлайн-платформі та сприятиме пошуку житлових рішень національними, місцевими та міжнародними партнерами.

«Крім цього, Інститут діятиме як дорадчий орган при Уряді та долучиться до розробки нової законодавчої бази, яка стане основою для житлових програм під час і після війни для усіх постраждалих українців», – додав парламентар.

Павло Фролов уточнив, що засновниками Інституту є Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).