Нюанси відстрочки від мобілізації для деяких студентів

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає внесення змін до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо скасування відстрочки для деяких студентів.

Громадяни скаржаться, начебто ТЦК та СП відмовляє у відстрочці від мобілізації студентам магістратури денної форми навчання. Студентам вручають повістку та направляють для проходження військово-лікарської комісії.

Зміни до Закону не прийняті, а громадянам вручають повістки для того, щоб вони оновили дані та підтвердили факт навчання у навчальному закладі.

Відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” всі хто навчається зобов’язані щороку до 1 жовтня подавати у районні (міські) ТЦК та СП документи, довідку з відповідного навчального закладу.

Насправді, громадяни України які прибувають в ТЦК та СП для отримання відстрочки від мобілізації, направляються на ВЛК для обстеження та встановлення факту придатності до військової служби. Адже лише придатним надається відстрочка, а не придатні виключається з військового обліку.