Оновлено перелік окупованих територій для виплат переселенцям (станом на 23.11.2022 р.)

Наказом Мінреінтеграції від 30.11.2022 р. № 280затверджено черговий оновлений перелік (станом на 23.11.2022 р.), на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

Нагадуємо, перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Дооновленого перелікутериторіальних громад,розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або тих, які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 9 областей. Це територіальні громади Донецької (66 громад), Харківської (56 громад), Дніпропетровської (10 громад), Луганської (37 громад), Запорізької (62 громади), Херсонської (49 громад), Миколаївської (26 громад), Сумської (19 громад), Чернігівської (4 громади) областей.Загалом у переліку наразі 329 громад.

Зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних і Київської міської військових адміністрацій.

У процесі визначення таких територій діють три ключові критерії:

  • тимчасова окупація;
  • оточення (блокування);
  • активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані в якійсь зі зазначених областей, але ваша громада відсутня у цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.