Доставка готових страв: що варто знати бізнесу та споживачам

Послугами доставки їжі, а саме готових страв із ресторанних закладів, користуються мільйони українців. Це швидко, зручно, смачно. А от чи завжди безпечно?

Для уникнення неприємних ситуацій, пов’язаних із замовленням готових страв радимо споживачам звертати увагу на таке:

  • на сайті, де замовляєте їжу має бути зазначена обов’язкова інформація про продавця, відповідно до статті 7 Закону України «Про електронну комерцію», зокрема його найменування, місцезнаходження, відомості про ліцензію, тощо;
  • Правилами роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства визначено, що кожна партія продукції, яка продається поза торговельною залою, повинна супроводжуватись інформацією, зокрема, про найменування підприємства-виробника, його адреси, найменування продукції, дати виготовлення, терміну придатності до споживання чи дати закінчення його, умов реалізації і зберігання, маси одиниці розфасування (упаковки) і ціни за одиницю розфасування або ваги продукції.

Також варто звернути увагу на те, у кого саме ви робите замовлення:

  • напряму в закладі харчування, який надає, в тому числі і послугу доставки?
  • чи в службі доставки – яка може привезти замовлення з будь-якого ресторану?

У випадку, коли це служба доставки – то радимо вивчати інформацію не тільки на сайті цієї служби, а також переглянути обов’язкову інформацію на сайті саме виробника страв.

Якщо ви вважаєте, що ваші права споживача порушено і суб’єкт господарювання відмовляється задовольнити ваші вимоги відповідно до чинного законодавства – звертайтесь до Держпродспоживслужби або до її територіальних органів.