Уряд затвердив правила етичної поведінки суб’єктів лобіювання

Європейська Бізнес Асоціація та Комітет Асоціації з лобіювання та прозорих політик вітають прийняття постанови Уряду № 1128, якою були схвалені Правила етичної поведінки суб’єктів лобіювання. Дані Правила наберуть чинність одночасно з новим Законом України № 3606-ІХ “Про лобіювання”, прийняття якого стало важливим кроком у напрямку регулювання лобістської діяльності та забезпечення етичної взаємодії між бізнесом і державними органами.

Зазначені Правила, в свою чергу, встановлюють рамки етичної поведінки суб’єктів лобіювання, особливості взаємодії суб’єктів лобіювання з об’єктами лобіювання, клієнтами, бенефеціарами та іншими суб’єктами лобіювання.

Комітет Асоціації з лобіювання та прозорих політик підтримував необхідність прийняття зазначених правил та планує усіляко популяризувати їх застосування в професійній спільноті.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника Департаменту комітетів Асоціації.

Довідково:

Комітет Асоціації з лобіювання та прозорих політик був створений в 2024 році у зв’язку з прийняттям Закону “Про лобіювання” з метою об’єднання фахівців з лобіювання, GR спеціалістів, юристів які практикують в сфері GR та інших ключових стейкхолдерів для обміну досвідом у сфері прозорої взаємодії з державними органами, розробки та впровадження ініціатив, що підвищують рівень прозорості та відповідальності в бізнесі.