Розвиваємо послуги для сімей військовослужбовців та ветеранів – Оксана Жолнович

Держава гарантує низку соціальних послуг для військовослужбовців і ветеранів. Ними захисники та члени їхніх сімей можуть скористатися на будь-якому етапі проходження служби.

Зокрема Міністерство соціальної політики розширює послугу з формування життєстійкості в громадах. У Центрах життєстійкості (наразі їх 179 у 22 областях) можна отримати консультацію з соціальних питань, навчитися долати стрес та посилити батьківські компетенції.

Для ветеранів та їхніх родин в пілотному режимі працює послуга з соціальної адаптації.

“Розширюємо географію послуги соціальної адаптації та поновлення родинних стосунків ветеранів та членів їхніх родин. Так, сьогодні для соціального відновлення розпочався заїзд групи сімей ветеранів в Хмельницькій області, а минулого тижня в Вінницькій області – за підтримки Товариства Червоного Хреста України. За кошти ПРООН також відбуваються заїзди в Полтавській та Чернівецькій областях,” – розповіла Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович

Також є можливість пройти реабілітацію в закладах Мінсоцполітики та отримати допоміжні засоби реабілітації.

Окрім цього, соціальні послуги передбачені для родин полонених та цивільних заручників, а також для звільнених з полону.

Аби отримати послуги, можна звернутися до органів соціального захисту за місцем реєстрації або фактичного проживання, до установи, яка надає соціальні послуги або ж до центру надання адміністративних послуг. Проконсультуватися стосовно соціальних послуг можна і в Центраж життєстійкості.