У Раді підтримують законопроєкт про виплати військовослужбовцям

Голова Податкового комітету ВРУ Данило Гетманцев інформує, що оборонний комітет рекомендував законопроект про виплати військовослужбовцям до другого читання.

Що в законопроекті передбачене наступне. Законодавче закріплено виплати військовослужбовцям щомісячної додаткової винагороди під час дії воєнного стану:

► які виконують завдання, — від 30 000 до 100 000 гривень;
► які у звʼязку із пораненням зараховані у розпорядження відповідного командира – 20100 гривень;
► строкової військової служби – 6 000 гривень;
► курсантам – 2 350 гривень;
► інструкторам у військових частинах – від 15 000 до 30 000 гривень.

Передбачено відпустки для військовослужбовців під час дії воєнного стану:

► всім військовослужбовцям – частина щорічної відпустки 30 днів (зараз – 10 днів);
► курсантам – канікулярна відпустка 10 днів зимова та 20 днів літня (зараз немає, у мирний час зимова – 15, літня – 30);
► військовослужбовцям строкової служби – 30 днів (зараз немає, в мирний час – 10 днів).

Передбачено недопущення до участі у бойових діях мобілізованих військовослужбовців, які не пройшли курс базової загальновійськової підготовки або не мають бойового досвіду.

Удосконалено порядок направлення військовослужбовців на лікування або звільнення після тяжкого поранення та оформленням відповідних документів (реформа ВЛК).

Запроваджено порядок підтвердженням факту участі у виконанні завдань територіальної оборони та/або участі у заходах інших осіб, які загинули (померли) під час виконання таких завдань (прецедент «бузкового гаю»).

Надано можливість військовослужбовцям строкової служби перейти в статус мобілізованих за бажанням.

Унормовано питання відомчої реєстрації спеціального автомобільного транспорту Управління державної охорони та Національної поліції України.

Нардеп дякує робочій групі з представників усіх груп і фракцій ВР за роботу і за збалансований, не популістський законопроект на користь військовим!