Єдиний податок для провайдерів: бої тривають

Інтернет Асоціація України підготувала реліз у відповідь на зусилля Американської торгівельної палати (АСС) і інших представників крупного бізнесу домогтися скасування механізмів захисту малого бізнесу, які існують в Україні – реліз тут.

Рецепти АСС для України йдуть врозріз з позитивним досвідом американської економіки, яка значною мірою базується на потужній підтримці державою малого бізнесу. Прийняття цих рецептів, на думку ІнАУ, зруйнує сталість українських мереж, яким досі вдавалось витримувати шалений тиск війни. Крім того, прийняття закликів АСС буде означати порушення обіцянок щодо незмінності захисту малого бізнесу, які політичне керівництво України надавало своїм виборцям.

ІнАУ заявляє, що:

  • несумісним з правилами бізнес-етики є лобіювання асоціаціями інтересів своїх членів шляхом закликів до погіршення умов діяльності конкурентного сегменту ринку – малого бізнесу;
  • неприпустимим є огульне звинувачення малого українського бізнесу у всіх гріхах, маніпулювання інформацією і нехтування практиками захисту малого бізнесу, які прийняті у всіх цивілізованих країнах, в тому числі і в США;
  • недостойною з боку українських топ-політиків стане відмова від передвиборної програмної обіцянки партії «Слуга народу» «на законодавчому рівні гарантувати незмінність чинних умов оподаткування для суб’єктів малого підприємництва – фізичних осіб».

ІнАУ вкотре закликає всі державні інституції не піддаватись на ініційовані монополістами маніпулятивні заяви, не допустити скасування спрощеної системи оподаткування для окремої галузі електронних комунікацій, а значить – зберегти унікальні особливості вітчизняного телекому, його стійкість за рахунок децентралізації, його гнучкість, яка дозволяє до сьогодні забезпечувати якісними послугами українських споживачів під час тяжкої війни.