«Кадровий голод» дістався і до фінансового сектору

Нацбанк констатує тенденцію до зростання дефіциту кваліфікованих працівників у банківських і небанківських фінансових установах.

Однією з причин нестачі кадрів у банківських установах, за даними НБУ, є процес мобілізації, але на неї припадає лише 10% скорочення чисельності робочої сили.

Так, за оцінками НБУ, робоча сила у віці 15–70 років у 2023 році скоротилася більш ніж на чверть порівняно з 2021 роком насамперед через наслідки повномасштабної війни росії проти України.

У Нацбанку зазначають, що нестача персоналу неоднаково відчувається у різних секторах економіки, найбільше — у будівництві, транспорті та добувній промисловості.

Більш вираженими стають і диспропорції на ринку праці, а саме — невідповідність між вимогами роботодавців та навичками працівників, що, ймовірно, матиме тривалі наслідки для економіки.

«Для вирішення структурних проблем необхідні спільні заходи як бізнесу, так і держави. Зокрема, з розбудови заходів щодо інтеграції ветеранів та осіб з інвалідністю в ринок праці, розширення безбар’єрного доступу та адаптації на робочому місці, забезпечення можливостей дистанційної роботи та перенавчання тощо», — зазначили в НБУ.

У Мінекономіки теж так вважають, проте щодо реінтеграції, наприклад, ветеранів у робоче життя апелюють до грантів на власний бізнес (із багатьма умовами) і перекваліфікації (це довго, і держава покриває лише частину витрат).

Якийсь несерйозний підхід до справи, яку, здається, у владі вкотре вирішили вирішувати.