Розроблено нову форму звітності у сфері надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном

На сайті Мінекономіки оприлюднено проєкт постанови КМУ “Деякі питання подання звітності про здійснення діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном”.

Проєкт акта розроблено з огляду на необхідність виконання абз. 3 пункту 3 розділу II “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України від 20 березня 2023 року № 2982-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном”.

Законом передбачено, що суб’єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, зобов’язаний подавати до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, звітність про провадження своєї діяльності з метою забезпечення висвітлення актуальної інформації у перелікусуб’єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Документом пропонується затвердити:

► Порядок подання форми звітності про здійснення діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном № 1-ТМ та

► форму звітності про здійснення діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном № 1-ТМ.