Зареєструвати нерухомість на порталі Дія можливо на Полтавщині та на Харківщині

Зареєструвати нерухомість усього за кілька кліків: відтепер онлайн-послуга на порталі Дія доступна на Полтавщині та масштабована на Харківщині!

З переліком громад, для яких доступна сервісна послуга з подачі електронних заяв у сфері державної реєстрації прав у ДРРП (Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно) на об’єкти нерухомого майна, можете ознайомитись на сайті: https://rb.gy/pyyf4

Реєстрація нерухомості є підтвердженням, що саме ви — законний власник нерухомого майна. Тож, шахраї не зможуть підробити документи і привласнити його собі.

Крім того, це необхідно, щоб отримати компенсацію за програмою єВідновлення. Оскільки сервіс доступний лише для власників житла, яке зареєстроване у Державному реєстрі речових прав.

Отже, щоб онлайн зареєструвати нерухомість, треба:

►на порталі Дія обрати послугу «Державна реєстрація прав на нерухоме майно»;
► внести необхідну інформацію та скани документів;
► підписати заяву електронним підписом.

Після цього реєстратор самостійно надішле запит у БТІ, а потім внесе дані у реєстр. Про результат вас повідомлять листом на електронну пошту.

Внесення відомостей в електронний реєстр допоможе максимально убезпечити ваші дані. Інформація ніколи не загубиться і не буде знищена, на відміну від паперових архівів.

Послуга реалізована Міністерством юстиції України спільно з Мінцифри за підтримки Програма EGAP Фонд Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.