Чи можливо подавати звіт №3-ПН у електронному вигляді?

Чи можливо подавати звіт №3-ПН у електронному вигляді? Яка відповідальність передбачена за неподання звіту про вакансії?

Задля оперативного добору персоналу та укомплектування вакансій форма № 3-ПНможе подаватися роботодавцем до будь-якого центру зайнятості області, незалежно від місцезнаходження роботодавця, засобами електронного зв’язку.

Порядкомподання форми звітності N 3-ПН “Інформація про попит на робочу силу (вакансії)” передбачено подання звіту в електронній формі(з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів). Також інформацію про наявність вакансії можна подавати в паперовій формі (із засвідченням підписом керівника/фізичної особи – підприємця або уповноваженої ним(нею) особи).

Подання роботодавцями електронної форми № 3-ПН здійснюється:

Якщо електронна форма №3-ПН подається без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів, така форма підтверджується паперовою формою (із засвідченням підписом керівника/фізичної особи – підприємця або уповноваженої ним(нею) особи) шляхом подання її до центру зайнятості протягом п’яти робочих днів.

Фахівець центру зайнятості проставляє відмітку про отримання звіту: зазначає дату прийняття, свою посаду, прізвище, ім’я, по батькові та особистий підпис.

Чинне законодавство про зайнятість населення та інші нормативно-правові акти не передбачають фінансових санкцій для роботодавців чи адміністративної відповідальності для посадових осіб за неподання звітності про вакансії.

Нагадуємо, у Раді планують скасувати обов’язок подання інформації про вакансії. Про це ми писали тут.