Як ФО, місцем реєстрації якої є тимчасово окупована рф територія та/або територія населених пунктів на лінії зіткнення, подати ф. № 1ДР/№ 5ДР

Яким чином ФО, місцем реєстрації якої є тимчасово окупована рф територія та/або територія населених пунктів на лінії зіткнення, яка втратила документ про місце реєстрації (перебування), подати облікову картку за ф. № 1ДР/заяву за ф. № 5ДР, якщо неможливо отримати витяг з реєстру територіальної громади про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) (далі – Реєстр), у зв’язку з відсутністю доступу до Реєстру?

Фізична особа, адреса задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) якої знаходиться на територіях, на яких ведуться бойові дії, або тимчасово окупованих рф територіях, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, затвердженого Мінреінтеграції, для яких не визначена дата завершення бойових дій (припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації, може задекларувати/зареєструвати місце свого проживання за межами тимчасово окупованої території України без внесення будь-яких відміток до паспорта громадянина України, виготовленого у формі книжечки.

Відомості про адресу задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), що знаходиться на територіях, на яких ведуться бойові дії, або тимчасово окупованих рф територіях, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого Мінреінтеграції, для яких не визначена дата завершення бойових дій (припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації, вносяться до реєстру територіальної громади, яка здійснила відповідну реєстраційну дію за межами таких територій.