Готуються зміни до Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва

На сайті Мінагрополітики оприлюдненопроект наказу Мінагрополітики «Про внесення змін до Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва» (далі – проект наказу).

Метою проекту наказу є удосконалення Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва.

На думку авторів документу діючий Розрахунок не враховує можливість зміни операційного обороту між пов’язаними сторонами, які призведуть до зменшення балансів заборгованостей, що автоматично матимуть наслідок зменшення суми балансів резервів на звітні дати та відповідні визнання доходів від перерахунку резервів у складі субрахунку 716 «Відшкодування раніше списаних активів».

У зв’язку із вищевикладеним, Розрахунок потребує коригування в частині надання можливості вираховувати доходи від коригування резерву під кредитні збитки із скоригованого доходу сільськогосподарського товаровиробника.

Зауваження та пропозиції стосовно проекту наказу та аналізу регуляторного впливу у письмовій та електронній формі просимо надавати протягом місяця з дня опублікування цього оголошення за адресами:

Державна регуляторна служба України (вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011); е-mail: [email protected];

Міністерство аграрної політики та продовольства України (вул. Хрещатик, 24, м. Київ, 01001, тел. 044-363-08-59); е-mail: [email protected].

Нагадаємо, цей розрахунок подають сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 %, якщо вони бажають стати платниками єдиного податку 4 групи.