Для виробників м’ясних продуктів змінять правила реєстрації та роботи

Верховна Рада підтримала у другому читаннізаконопроєкт№ 8290, який наближає законодавство України до європейських норм у харчовій галузі – виробництво продуктів тваринного походження регулюватиметься як в ЄС.

Про це заявив голова Комітету з питань аграрної та земельної політики, народний депутат «Слуги Народу» Олександр Гайду.

За його словами, реалізаціязаконопроєктузабезпечить підвищення якості продуктів, а їхній склад для українців буде більш зрозумілий та прозорий. До того ж документ враховує потреби не лише споживачів, а й бізнесу.

“Законопроєкт№ 8290 має на меті зробити українські харчові продукти тваринного походження якіснішими. А умови для реєстрації підприємств – прозорішими. Наприклад, невелике виробництво можна буде зареєструвати, не виходячи з дому, в Дії. Окрім цього, ми пропонуємо посилити державний контроль та простежуваність на усіх етапах виробництва продуктів”, – зауважив Олександр Гайду.

До того ж підприємці отримають спрощені умови для ведення підприємницької діяльності, а норми, що відповідають європейським, дадуть змогу українським підприємцям вийти на ринки ЄС. Окрім цього,законопроєктомпередбачено створення умов для розвитку малого бізнесу в сільській місцевості.

“Під час війни підприємці не дали зупинитися українській економіці. Наш обов’язок, як законотворців – підтримати їх. Ми вдосконалюємо законодавство, аби спростити умови для ведення бізнесу та розширити доступ до ринків країн ЄС”, – підкреслив голова комітету.

До того ж,проєктзакону передбачає внесення комплексних змін до 17 законів України. Таким чином один документ осучаснить та вдосконалить чинне законодавство у сфері безпечності та якості харчових продуктів, селекції сільськогосподарських тварин, кормів, здоров’я таблагополуччятварин.