Стягнення аліментів з осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території

Інформація про зміну місцезнаходження органів державної виконавчої служби або про визначення органу державної виконавчої служби, на який покладатиметься повноваження з примусового виконання рішень, місцем виконання яких є територія, на якій ведуться активні бойові дії або тимчасово окупована, інформація про які міститься в Переліку, публікується на вебсайті Міністерства юстиції України та вебсайтах міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України по мірі її оновлення.

Відповідно до абзацу сьомого пункту 4 розділу I Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 02.04.2012 № 512/5, під час дії воєнного стану виконання рішень, місцем виконання яких згідно з частиною першою статті 24 Закону України «Про виконавче провадження» є територія, на якій ведуться активні бойові дії або тимчасово окупована, інформація про які міститься в переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, здійснюється органом державної виконавчої служби, компетенція якого поширюється на таку територію, за умови якщо такий орган змінив місцезнаходження/місцерозташування на іншу територію України або органом державної виконавчої служби, визначеним Міністерством юстиції України за поданням/пропозиціями Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

Щоб знайти необхідний орган державної виконавчої служби скористайтеся вебсайтом Мін’юсту та перегляньте рубрику «Департамент державної виконавчої служби», де ви зможете знайти необхідний відділ ДВС (наприклад, у м. Кременчук Полтавської області, який підпорядкований Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції України) та зв’язатися з відповідальними особами за вказаними контактами.

Разом з тим, пропонуємо переглянути раніше опубліковану консультацію щодо порядку виконання судових рішень про стягнення аліментів за посиланням.

Юстиція без бар’єрів – ініціатива у межах Національної стратегії зі створення безбарєрного простору в Україні. Стратегія розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської

Інформація станом на 27.09.2024