Небезпека зберігання паролів у браузері: як захистити свої дані?

Пароль є секретним ключем до особистих даних, тому важливо не лише знати, як його створювати, але і як надійно зберігати. Часто люди обирають зберігати паролі в браузері – що справді зручно. Проте існує низка вагомих причин, чому такий підхід може бути небезпечним і варто замислитися про інші способи захисту. Серед ризиків, які становлять небезпеку для ваших даних, можна виділити:

  • крадіжку паролів шахраями. Якщо зловмисник отримає доступ до вашого комп’ютера або браузера, він зможе легко вкрасти збережені паролі;
  • фізичний доступ сторонніх людей до комп’ютера. У разі фізичного доступу до вашого комп’ютера стороння особа може непомітно переглянути або скопіювати ваші паролі, що ставить під загрозу безпеку особистої інформації.

Тож рекомендуємо запам’ятовувати паролі, адже це – найнадійніший спосіб їх зберігання.

У попередніх публікаціях ми вже розповідали про способи створення складного пароля, а також про те, як легко його запам’ятати .

Слідкуйте за нашими публікаціями та дізнавайтеся більше про лайфхаки створення надійних паролів, а також про їх зберігання, або читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансів.