Змінено Порядок ведення ЄРПН

Внесено зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1246.

Зміни зроблено з метою приведення положення Порядку № 1246 у відповідність до Закону України № 3706-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану».

Зміни внесено у частині скасування реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, у яких відображені операції з вивезення за межі митної території України у митному режимі експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення, і внесення змін до тривалості операційного дня для реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування, на який припадає граничний строк реєстрації.

Зокрема, доповнено Порядок новими нормами, що визначають тривалість операційного дня для реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, та запроваджено механізм скасування реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.