“Електронне” подання заяви за призначенням пенсії за віком: як рахують дату подання

Яка дата вважається датою звернення за призначенням пенсії за віком, якщо заяву подано через вебпортал Пенсійного фонду України?

Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено, що призначення пенсії за віком здійснюється автоматично або за зверненням особи на підставі заяви.

У разі подання заяви про призначення пенсії через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України або засобами «Порталу Дія», днем звернення за призначенням пенсії вважається дата її реєстрації на вебпорталі Фонду або засобами «Порталу Дія».

Якщо до заяви про призначення пенсії, поданої у вищезазначений спосіб, додано не всі необхідні документи, орган Пенсійного фонду України письмово повідомляє про це заявника через електронний кабінет користувача.

За умови подання документів не пізніше трьох місяців із дня повідомлення про необхідність подання додаткових документів днем звернення за призначенням пенсії вважається дата реєстрації заяви на вебпорталі Пенсійного фонду України або засобами «Порталу Дія».