Рада ухвалила Закон про перезавантаження митниці

Український парламент ухвалив у другому читанні законопроєкт № 6490-д про перезавантаження митниці, який, зокрема, передбачає перепризначення керівника митниці та керівників і заступників регіональних відділень.

Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук.

«Парламент більшістю голосів підтримав другий із шести законопроєктів, спрямованих на реформу митниці. Ми називаємо його «Реформа митниці 2.0». Цей законопроєкт націлений на перезавантаження органів влади, а саме керівника митниці і керівників та заступників регіональних відділень. Вони обиратимуться як українськими фахівцями, експертами, так і нашими міжнародними партнерами для того, щоб кандидати відповідали критеріям професійності, щоб у них у минулому не було випадків корупції чи зловживань», – зазначив парламентарій.

За його словами, кандидатів перевірятимуть відповідно до українського та міжнародного законодавства.

«Правила будуть прозорими, зрозумілими, що дозволить українцям, зокрема військовим із досвідом митної служби, працювати в зовсім іншому органі, очищеному від некомпетентності та корупції, а це забезпечуватиме стабільний надійний дохід у бюджет», – підкреслив народний депутат.

Він додав, що наступні законопроєкти, які вже готуються в рамках роботи Комітету, доповнюватимуть цю реформу змінами, які змусять наші правоохоронні органи працювати краще щодо подолання проблем із корупцією на митниці, а сам митний орган ефективніше наповнювати бюджет України.