Набула чинності постанова про порядок внесення до ЄДР відомостей про іноземні філії та представництва

5 вересня 2024 року набула чинності постанова КМУ від 03.09.2024 р. № 1004 «Про затвердження Порядку перенесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомостей про наявні і зареєстровані філії та представництва юридичних осіб, утворених відповідно до законодавства іноземних держав» (далі – Постанова), якою затверджено до введення Порядок перенесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомостей про наявні та зареєстровані філії й представництва юридичних осіб, утворені відповідно до законодавства іноземних держав (далі – Порядок).

Цей Порядок визначає процедуру перенесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр) відомостей про наявні та зареєстровані до введення в дію Закону України від 14.07.2023 р. № 3257-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування діяльності відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави” філії та представництва юридичних осіб, утворених відповідно до законодавства іноземних держав.

Звертаємо увагу, що перенесення до Єдиного державного реєстру відомостей про відокремлені підрозділи здійснюється Міністерством юстиції України, шляхом державної реєстрації перенесення відомостей про відповідних суб’єктів до Єдиного державного реєстру.

Постанову офіційно опубліковано 05 вересня 2024 року в Урядовому кур’єрі № 180.