Мінфін підготував проєкт змін до НП(С)БО 21 “Вплив змін валютних курсів”

На сайті Мінфіну оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 21 “Вплив змін валютних курсів”» (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу підготовлено з метою приведення деяких норм Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 21 «Вплив змін валютних курсів», затвердженого наказом Мінфіну від 10.08.2000 р. № 193, у відповідність до чинного законодавства та міжнародних стандартів фінансової звітності, зокрема Міжнародного стандарту фінансової звітності для малих та середніх підприємств та Міжнародного стандарту бухгалтерського обліку 21 «Вплив змін валютних курсів».

Зокрема, проєктом наказу пропонується приведення у відповідність до вимог Міжнародного стандарту фінансової звітності для малих та середніх підприємств і Міжнародного стандарту бухгалтерського обліку 21 «Вплив змін валютних курсів» питання формування у бухгалтерському обліку інформації про операції в іноземних валютах.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу просимо надавати протягом 10 робочих днів з дня його оприлюднення на вебсайті Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресою:

Міністерство фінансів України, 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: [email protected].

Додаткові матеріали:

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 21 “Вплив змін валютних курсів”»

Повідомлення про оприлюднення

Додаток. Порівняльна таблиця