Нагадуємо декларантам: визначені податкові зобов’язання треба сплатити до 1 серпня 2023 року

За підсумками деклараційної кампанії волиняни визначили до сплати 31,3 мільйона гривень ПДФО і 3 мільйони гривень військового збору. За останніми даними до бюджетів усіх рівнів волинські декларанти вже сплатили 14 мільйонів гривень податків.

До 1 серпня всі задекларовані до сплати суми податкових зобов’язань за підсумками деклараційної кампанії повинні надійти до бюджету, – нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та просять волинян не зволікати з перерахуванням податків.

«Сплачуючи податки, кожен фінансово допомагає країні налагодити ефективну протидію загарбнику. Тому просимо волинян, які відзвітувалися про доходи за 2022 рік, своєчасно виконати свої податкові зобов’язання. Важливо, що частина сплаченого декларантами ПДФО зараховується до місцевих бюджетів. Тобто громади отримають вагомий додатковий ресурс для фінансування соціально-економічних питань», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що в умовах воєнного стану декларування доходів – це особистий внесок кожного в обороноздатність країни.

Нагадаємо, що річні податкові декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік до органів ДПС подали 4770 волинян.