Дії роботодавця у випадку, якщо працівник загинув від невиробничої травми

Працівника збила машина на смерть. Працівник – пенсіонер за віком, одружений, отримував оклад, але працював позмінно. Аварія сталася у його вихідний. Які документи, виплати, звіти будуть у цій ситуації?

Оскільки нещасний випадок з працівником, що призвів до смерті, стався у його вихідний день, то він є нещасним випадком, що не пов’язаний з виробництвом.

Така травма кваліфікується як побутова і розслідується як нещасний випадок невиробничого характеру згідно з умовами, прописаними Порядком №270.

Згідно з п. 2. Порядку №270 під нещасними випадками невиробничого характеру слід розуміти не пов'язані з виконанням трудових обов'язків травми, у тому числі отримані внаслідок заподіяних тілесних ушкоджень іншою особою, отруєння, самогубства, опіки, обмороження, утоплення, ураження електричним струмом, блискавкою, травми, отримані внаслідок стихійного лиха, контакту з тваринами тощо, які призвели до ушкодження здоров'я або смерті потерпілих.

Відповідно до пп. 53 Порядку №337, нещасним випадком, не пов’язаним з виробництвом, визнається, зокрема, смерть працівника від загального захворювання або самогубства, що підтверджено висновками судово-медичної експертизи та/або відповідною постановою про закриття кримінального провадження.

Роботодавець обов’язково має провести розслідування, у випадках визначених пп. 10 Порядку №270, а саме:

  • у разі звернення потерпілого або особи, яка представляє його інтереси (якщо не надходило повідомлення від лікувально-профілактичного закладу про нещасний випадок);
  • за прийнятим рішенням районної держадміністрації(виконавчого органу міської, районної у місті ради) щодо необхідності проведення розслідування звизначенням організації, яка повинна проводити розслідування, копію якого направляє керівнику.

Якщо нещасний випадок з працівником, що призвів до смерті, стався у його вихідний день та є невиробничого характеру, розслідування можна не проводити.

Тому дії роботодавця полягатимуть тільки у проведенні звільнення працівника, виплати йому остаточного розрахунку за ст. 116 КЗпП, видачі трудової книжки, якщо вона зберігалася на підприємстві (ст. 47 КЗпП) та відобразити всі належні виплати у відповідних додатках єдиної звітності. Детально про це ми писали тут.