В Україні презентували новий застосунок «Армія+»

Застосунок Армія+ — це проект Міноборони, що спростить життя військових, позбавить їх паперової тяганини та дасть змогу ефективніше використовувати час.

У першій версії застосунку доступні 11 видів рапортів та Армія ID — це унікальний ID-номер військового, завдяки якому можна надіслати рапорти на підпис. Електронні рапорти в цифровому форматі можна подати за кілька хвилин. Це одна з найбільш очікуваних військовими функція, що підтверджує опитування Міноборони серед майже 64 тисяч військовослужбовців з різних структур.

Найбільш популярними послугами у війську називали саме рапорти на відпустку та допомогу на оздоровлення. Також у Армія+ будуть опитування, щоб держава мала реальну картину потреб і запитів військових.

Згодом у застосунку Армія+ будуть доступні нові функції для захисників, які допоможуть забути про бюрократію та спростять життя військових.

Як наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час презентації застосунку «Армія+», за лічені роки Україна стала лідером у побудові цифрової держави.

«Ми реалізували ініціативу Президента й запустили унікальний інструмент – Дію. Зараз нею користується 20 млн українців. Більше 130 онлайн-сервісів, з них понад 70 запущені в час повномасштабної війни. Замість бюрократії лише кілька кліків, щоб отримати потрібну послугу. Мінімум часу й зусиль, максимум зручності», — підкреслив очільник Уряду.

Як зауважив Прем’єр-міністр, цифровізація охоплює всі сфери. І, звісно, має охопити армію.

«Діджиталізація — це частина модернізації наших Сил оборони. Паперове військо, де бюрократія поглинає більшу частину часу, повинно відійти в минуле. Служити — означає бути на своєму місці, бути ефективним та результативним. А для цього наших захисників слід звільнити від невластивих навантажень, аби вони сконцентрувалися на тому, що дійсно важливо», — відзначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду зазначив, що Армія+ — це свого роду Дія для військових, створена військовими з урахуванням потреб військових. Наразі застосунок цілком інтегрований до нормативно-правового поля України.

Прем’єр-міністр нагадав, що 30 липня цього року Уряд окремою постановою унормував роботу цього електронного інструменту. Тобто сервіси вже починають функціонувати, ними можуть користуватися військові.

«Стартують дві базові функції: військове ID (посвідчення) та електронні рапорти. Це те, що потрібно насамперед. Далі створюємо екосистему державних сервісів для потреб військовослужбовців. Тобто це лише початок. Так само як Дія, Армія+ буде поступово нарощувати свій функціонал. Переведемо весь документообіг в армії та супутніх цивільних установах в електронний формат», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр подякував командам Міністерства оборони й Центру масштабування технологічних рішень при Генштабі ЗСУ за створення революційного продукту для армії.

«Військовий не повинен днями стояти в чергах до кабінетів. Військовий не повинен місяцями чекати реакції на свої прохання, зауваження чи пропозиції. Військовий не повинен увесь свій час витрачати на паперову роботу. Сучасна армія — не про це. Вона про швидку дієву взаємодію усіх ланок та елементів, про чітку субординацію і водночас про реагування на запити й потреби військовослужбовців», — наголосив очільник Уряду.