Безоплатні абоненти в басейн для реабілітації від БФ: яка ознака доходу?

Благодійний фонд придбав річні абонементи в басейн та безоплатно надав їх для реабілітації учасникам бойових дій на підставі наданих підтверджуючих документів (паспорт, ІПН, військовий квіток, ВЛК/МСЕК або довідка про обставини поранення (контузії, каліцтва), посвідчення УБД та посвідчення з ЄДАРТ). Який пп. «а» чи «б» пп. 165.1.54, чи пп. 170.7.8 ПКУ надає таку пільгу? Яка ознака доходу для додатку 4ДФ?

Відповідно до пп. «а» пп. 170.7.8 ПКУ, не включається до оподатковуваного доходу благодійна допомога, що надається благодійниками, зокрема на користь учасників бойових дій за пп. «в» пп. 165.1.54 ПКУ у вигляді забезпечення іншими засобами реабілітації у будь-якій вартості.

Тож надані безкоштовно Благодійним фондом, учасникамбойових дій та на підставі підтвердних документів, річних абонементів в басейн для реабілітації не є оподатковуваним доходом отримувача незалежно від його вартості.

Тож Благодійний фонд, як благодійник, що керується Законом про благодійну діяльність, не повинен оподатковувати вартістьрічних абонементів в басейн для реабілітації учасникам бойових дій ані ПДФО, ані ВЗ, Однак має тільки відобразити її в додатку 4ДФ єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ за ознакою «205».