Влада працює над впровадженням електронного документування у всіх закладах, що приймають українських захисників

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль разом із Першою леді України Оленою Зеленською відвідали військових, які проходять реабілітацію в провідному медичному реабілітаційному центрі у Вінниці.

«Оглянули умови перебування, поспілкувалися з військовослужбовцями. Дякуємо за ваш героїзм на захисті держави», — сказав Глава Уряду.

Крім того, урядова команда ознайомилася з діяльністю відділення реабілітації та новим функціоналом, який дозволяє обліковувати інформацію про реабілітаційну допомогу в електронній системі охорони здоров’я.

«Перехід до електронного документування — це прогресивний крок для української реабілітації. Послуги та довідки мають «ходити» за пацієнтом. Це нові підходи, зокрема до ветеранської політики. МОЗ та всі дотичні міністерства працюють над тим, щоб такий підхід був системним та стосувався всіх закладів, що приймають українських захисників і захисниць», — відзначив Прем’єр-міністр.

Зі свого боку Перша леді України зауважила, що всі, хто зараз потребує реабілітації, мають отримувати допомогу якісніше та швидше, тому що всі дані про прогрес людини будуть зберігатися в її електронній медичній картці.

«Менше часу на різного роду довідки та висновки, які тепер доступні в електронній базі, означає більше часу на заняття з фізичним терапевтом та ерготерапевтом. Це дорогоцінний час для відновлення, щоб повернутися до повноцінного життя», — зазначила Олена Зеленська.

Розбудова ефективної системи реабілітації є ініціативою Першої леді Олени Зеленської. Розробка електронного документування реабілітаційної допомоги відбулася в межах проекту «Реабілітація травм війни в Україні» за фінансової підтримки Швейцарії, Європейського Союзу та Nova Ukraine.