У Кабміні розробили механізм ввезення товарів, операції з ввезення на територію України яких звільняються від ПДВ, для використання у власній виробничій діяльності

На сайті Мінекономіки оприлюднено проєкт постанови КМУ «Про затвердження Порядку ввезення суб’єктами господарювання, які відповідають критеріям, визначеним пунктом 68 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, товарів, операції з ввезення на митну територію України яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість, для використання у власній виробничій діяльності».

Документ розроблено на виконання Закону України від 30 листопада 2021 р. № 1914-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень”.

Основною метою прийняття проєкту постанови є затвердження порядку ввезення на митну територію України товарів, визначених підпунктом 68.2 пункту 68 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, товарів, операції з ввезення на митну територію України яких звільняються від оподаткування ПДВ, для використання у власній виробничій діяльності та класифікуються за визначеними цим підпунктом товарними підкатегоріями згідно з УКТ ЗЕД.

Пропозиції та зауваження до проєкту постанови просимо надсилати у електронному вигляді на пошту [email protected] протягом одного місяця з дня оприлюднення.

Додаткові матеріали: