Як встановити експлуатаційні норми пробігу шин?

Придбали новий автомобіль Рено Дастер. Як встановити експлуатаційну норму пробігу шин, якщо в Експлуатаційних нормах №488 не вказано модель машини і шин 215/65 R16 Continental Conticrosscontact LX 2, які плануємо докупати додатково?

Відповідно до пп. 3.7 Експлуатаційних норм №488, якщо цими нормами не визначено всі особливості технологічних умов експлуатації КТЗ або не встановлено норми для відновлених, обшипованих пневматичних шин чи пневматичних шин нових конструкцій, розробляють і установлюють тимчасові норми середнього ресурсу, як визначено в розділі 5 цих норм.

Згідно з пп. 5.1 Експлуатаційних норм №488, розробляє та встановлює тимчасові норми середнього ресурсу пневматичних шин на договірних засадах із замовниками провідна організація з питань розробляння експлуатаційних норм середнього ресурсу пневматичних шин.

Провідна організація установлює термін дії тимчасових норм до 24 календарних місяців і продовжує його, якщо підтверджено

відповідність цих норм фактичним ресурсам пневматичних шин та не виникає потреби виконання додаткових досліджень (пп. 5.2 Експлуатаційних норм № 488).

В пп. 2 Наказу №488 зазначено, що виконання функцій провідної організації з питань розробляння експлуатаційних норм середнього ресурсу пневматичних шин покладається на державне підприємство "Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут".

Тож для розробки норм слід звернутися до цього інституту. Детальніше — на сайті інституту.

***

Читайте також: